Sarinkdijk 19a 7255 MS Hengelo (GLD)

info@agreczelle.nl

0575-467606

06-19941934

Heeft u last van veel mos, onkruid of kale plekken? De vakmensen van Agrec Zelle beheer kunnen u ondersteunen in de kwaliteitsverbetering van uw gazon of het opnieuw aanleggen daarvan. Agrec Zelle beheer beschikt over de juiste gespecialiseerde machines om een gazon eventueel opnieuw aan te leggen en elk gazon in een gewenste conditie te brengen en te houden.

De volgende diensten kunnen wij u bieden:

Advies

Agrec Zelle is in staat goede praktijkadviezen te geven, op het gebied van het zo effectief mogelijk onderhouden van uw gazon. De graspecialisten van Agrec Zelle kunnen u adviseren hoe te bemesten, mosgroei voorkomen, voorkomen van engerlingen schade en nog veel meer. U kunt ten alle tijden met ons contact opnemen voor praktisch advies en ondersteuning.

Beluchten

Het beluchten van de bodem wordt door de weersinvloeden steeds noodzakelijker, om een goed bruikbare grasmat te realiseren onder alle omstandigheden. Niet elke bodem kan of hoeft op de dezelfde manier belucht worden. Wij zijn gespecialiseerd in de verschillende manieren van beluchten en kunnen u daarin adviseren.
Door het belopen of berijden van grond, verdicht je de bodem aan de oppervlakte. De verdichting van de toplaag dient bij intensief gebruik voldoende belucht te worden. Afhankelijk van het spelonderdeel, de ondergrond en het gebruik wordt bepaald welke beluchting wordt toegepast. Er kan een ondiepe bewerking nodig zijn, maar ook veel diepere bewerking. Afhankelijk van de situatie, wordt door ons beoordeeld welke manier van beluchten het beste toegepast kan worden.

Bemesten

Agrec Zelle heeft veel kennis op het gebied van bemesting. Daarom zijn wij in staat u een goed bemestingsadvies te geven en/of praktische ondersteuning te bieden op dit gebied. De grasplant heeft meststoffen nodig om een voldoende sterke plant te zijn. De plant moet kunnen omgaan met weersveranderingen, schimmeldruk en ziekten. Teveel meststof(fen) met verkeerde verhoudingen kan voor problemen zorgen als schimmels en ziektes. De ontwikkelingen van ongewenste grassoorten zal ook toenemen. Het is daarom van belang eerst te onderzoeken welke meststoffen nog in de grond zitten en welke dienen te worden aangevuld. De samenstelling van de bemesting, de hoeveelheid en het tijdstip worden vooraf bepaald naar aanleiding van de gegevens voortkomend uit een bodemonderzoek.

Doorzaaien

Het is belangrijk dat een gazon op het juiste moment, onder de juiste omstandigheden en met de juiste machine wordt doorgezaaid. Agrec Zelle beschikt over verschillende precisie doorzaaimachines, zodat elk type zaad op de juiste wijze gezaaid kan worden. Dit zorgt voor een maximale opkomst van het gras. Wij kunnen elke grasmat op de juiste manier doorzaaien.

Engerlingen

Wanneer uw terrein last heeft van engerlingen en u deze op een milieuverantwoorde manier wilt bestijden, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Grasmatten worden tegenwoordig steeds vaker zwaar beschadigd door engerlingen. De mei- en junikever leggen in het voorjaar hun eitjes. Het is van belang deze vluchten op het juiste moment te traceren. Op de plekken waar de eitjes worden gelegd, hanteren wij een biologische behandeling met aaltjes. Agrec Zelle heeft al jaren ervaring met deze succesvolle biologische manier van bestrijden. De aaltjes zuigen de engerlingen in een vroeg stadium leeg, waardoor deze dood gaan en geen schade kunnen aanrichten. Het toedienen van aaltjes is kostbaar en dient op het juiste moment te worden ingezet. Door onze opgedane ervaring weten onze vakmensen precies wanneer het goede behandelmoment is.